Semmelkladdkaka

Innehåller annonslänkar

Ni har förmodligen inte missat att det har varit semmeldagen nu i tisdags. Det finns ju hur mycket varianter på denna godsak så det går inte att räkna. Jag gjorde en semmelkladdkaka i veckan. Ett recept som jag såg att på Camilla Hamids sida https://mykitchenstories.se/ den är verkligen god. Hon har verkligen goda saker på hennes sida.

Semmelkladdkaka
Semmelkladdkaka

Semmelkladdkaka

225 g smör

200 g grovt riven mandelmassa

1 msk malen kardemumma

4 dl strösocker

4 st ägg

3,75 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 nypa salt

Garnering:

2–3 dl vispad grädde

1 dl rostade mandelflarn

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 24 cm med bakplåtspapper.

Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Häll upp smöret i en bunke och tillsätt resten av ingredienserna till kladdkakan. Blanda försiktigt ihop till en jämn smet.

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25–30 minuter.

Låt kladdkakan svalna helt innan du garnerar med vispgrädde och mandelflarn.



Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar