Innehåller annonslänkar
Ni har förmodligen inte missat att det har varit semmeldagen nu i tisdags. Det finns ju hur mycket varianter på denna godsak så det går inte att räkna. Jag gjorde en semmelkladdkaka i veckan. Ett recept som jag såg att på Camilla Hamids sida https://mykitchenstories.se/ den är verkligen god. Hon har verkligen goda saker på hennes sida.

Semmelkladdkaka
225 g smör
200 g grovt riven mandelmassa
1 msk malen kardemumma
4 dl strösocker
4 st ägg
3,75 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
Garnering:
2–3 dl vispad grädde
1 dl rostade mandelflarn
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 24 cm med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Häll upp smöret i en bunke och tillsätt resten av ingredienserna till kladdkakan. Blanda försiktigt ihop till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25–30 minuter.
Låt kladdkakan svalna helt innan du garnerar med vispgrädde och mandelflarn.


