Citronpaj

Innehåller annonslänkar

Igår var det åter min tur att ha med fredags fika till jobbet…. Haha det går fort då vi är endast tre av 9 som är med på den listan……. Men det är nog en och annan som tar sig en lite smak bit emellan åt ända……hmmmm.

Jag gillar ju sött och choklad. Men det verkligen gott med något som är syrligt men även sött också. så denna gången blev det en enkel med väldigt god Citronpaj.

Följ mig gärna på innstagram veronicas_mat

Citronpaj
Citronpaj
Citronpaj
Citronpaj

Citronpaj

4 dl vetemjöl

1,25 dl florsocker

125 g smör rumsvarmt

1 ägg

Fyllning

2 citroner

6 ägg

3 dl strösocker

1,5 dl vispgrädde

Gör så här:

Blanda mjöl, florsocker och smör, gärna i en matberedare. Vispa upp ägget och blanda i degen. Linda in degen i plastfolie, låt den vila i kylen ca 30 min.

Fyllning: Skrubba citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften, mät till 1,5 dl. Vispa ihop ägg, socker, grädde, citronskal och -saft.

 Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk. Klä en pajform, ca 28 cm i diameter, med degen. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 10 min.

 Häll fyllningen i pajformen och sänk ugnsvärmen till 150°. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills fyllningen har stannat.

 Ta ut och låt pajen vila ca 1 timme före servering. Pudra över florsocker och servera med glass.

Citronpaj
Citronpaj

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar