Innehåller annonslänkar

Har ni testa bao buns? Bao buns, är även kända som baozi, och är en typ av kinesisk fast food som består av ett litet vitt, fluffigt bröd som ångkokas och är fyllt med allt från kött, kyckling och skaldjur men även svamp och tofu. Asiatisk mat är faktiskt en av de starkaste mattrenderna i världen just nu, och svenskar googlar “Steamed Bao Buns” mer än någonsin tidigare! Har du inte vågat prova tidigare??? Gör det nu här är ett enkelt och gott recpt…………………..

Bao buns med kyckling, mango och sojamajonnäs.
800 g kycklinglårfilé
8–12 bao buns
250 g tärnad mango
1 dl grovhackade torrostade jordnötter
1 kruka grovhackad koriander
limeklyftor till servering
neutral rapsolja till stekning
Sticky glaze
½ dl sweet chilisås
½ msk flytande honung
1 msk färskpressad limejuice
1 msk Kikkoman Original sojasås
Snabbpicklad morot
2 morötter
½ dl ättikssprit (12 %)
1 dl strösocker
2 dl vatten
Sojamajonnäs:
2 dl majonnäs
1 msk Kikkoman Original sojasås
Gör så här:
Börja med de snabbpicklade morötterna. Blanda ättikssprit, socker och vatten i en skål tills sockret har lösts upp. Skala och skär morötterna i tunna stavar eller hyvla dem tunt med hjälp av en potatisskalare eller mandolin. Lägg ner i lagen. Låt dra i kylen minst 30 minuter.
Skär kycklingen i strimlor.
Rör samman ingredienserna till glazen i en skål.
Blanda ihop ingredienserna till sojamajonnäsen i en annan skål.
Bryn kycklingen i rikligt med olja i en stor stekpanna. Ta upp och lägg på en tallrik. Ställ tillbaka stekpannan på värmen. Häll i glazen och låt koka ihop någon minut. Tillsätt kycklingen och stek tills glazen har lagt sig som ett gyllene, karamelliserat lager runt om.
Värm bao bunsen i en ångkorg, eller i ett durkslag över vattenbad.
Fyll bröden med kyckling, mango och picklad morot. Strö över jordnötter och koriander. Ringla över sojamajonnäs. Servera med limeklyftor att pressa över.


