Kanel och vanilj bullar

Kanel och vaniljbulle

innehåller annonslänkar

Inget går upp emot nybakade kanelbullar och ett glas kall mjölk. Men det är faktiskt lika gott med vaniljbullar. Men ibland är det ju så vansinnigt svårt att välja. Och hur ska man göra då??

Förresten idag har vi här i Trollhättan haft ett fantastiskt vårväder. Och när det är så här fint väder så börjar man automatiskt att leta efter fler vår tecken…liksom att man vill försäkra sig om att våren verkligen är på väg. Och vist är den det.

Tillbaka till bullarna. Hur ska man göra då man inte kan välja…..kanelbullar eller vaniljbullar? Jo man gör en dubbel bulle halva av varje.

Kanel och vaniljbulle
Kanel och vaniljbullar

Kanel och vanilj bullar

25 gram jäst

7 ½ dl Vetemjöl

½ dl Strösocker

2 krm Salt

2½ dl mjölk

Fyllning:

80 g Smör

2 msk Strösocker

1 msk Malen kanel 2 msk vaniljsocker

Gör så här:

Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke. Tillsätt 7 dl av mjölet, (spara ½ dl till utbakningen), socker, salt och jästen delad i mindre bitar.

Värm mjölken till max 37° och rör ner i mjölblandningen. Arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.

Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25×50 cm. Bred ut smöret på degplattan. Strö över socker och kanel på ena halvan och på den andra halvan vaniljsocker.

Rulla ihop från båda långsidorna till mitten till en rulle. Skär rullen i 20 bitar, ca 2 cm breda. Ställ bitarna med snittytan upp. Jäs kanel vaniljbullarna under bakduk ca 30 min.

Pensla kanelbullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 6–8 min. Låt kanelbullarna svalna på galler.

Kanel och vaniljbulle
Kanel och vaniljbulle

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar