innehåller annonslänkar

Glad påsk på er. Visst är det skönt med några dagar extra ledigt. Igår var vi på påskmiddag hos min syster och det var verkligen trevligt. Men innan dess han jag med att baka ett super enkelt bröd till frukost det var otroligt saftigt och det var det även idag när jag åt det till frukost. Så det tycker jag verkligen du skall prova. Det är ingen jästid så man rör bara ihop och sen in i ugnen. Det påminner om kavring så det passar ju bra nu när det är påsk.

Kavring med solrosfrön (2 st)
5 dl rågmjöl
7 dl vetemjöl
2 msk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl solrosfrön
3½ dl mörk sirap
7 dl filmjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°
Blanda rågmjöl, vetemjöl, solrosfrön, bikarbonat och salt i en skål. Rör samman med sirap och filmjölk.
Fördela smeten i två smorda formar á ca 1½ liter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.



