Glad påsk!! Kavring med solrosfrön

Kavring

innehåller annonslänkar

Glad påsk
Glad påsk

Glad påsk på er. Visst är det skönt med några dagar extra ledigt. Igår var vi på påskmiddag hos min syster och det var verkligen trevligt. Men innan dess han jag med att baka ett super enkelt bröd till frukost det var otroligt saftigt och det var det även idag när jag åt det till frukost. Så det tycker jag verkligen du skall prova. Det är ingen jästid så man rör bara ihop och sen in i ugnen. Det påminner om kavring så det passar ju bra nu när det är påsk.

Kavring
Kavring

Kavring med solrosfrön (2 st)

5 dl rågmjöl

7 dl vetemjöl

2 msk bikarbonat

1 tsk salt

2 dl solrosfrön

3½ dl mörk sirap

7 dl filmjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°

Blanda rågmjöl, vetemjöl, solrosfrön, bikarbonat och salt i en skål. Rör samman med sirap och filmjölk.

Fördela smeten i två smorda formar á ca 1½ liter.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar