Karljohansvamp sås

Innehåller annonslänkar

Idag vaknade jag väldigt tidigt för att vara en söndag. Varför vet jag inte. Inte till en början ialla fall. sen ser jag på min mobil att jag fått ett Sms. Det var nog det som väckte mig. Det var från SOSALARM. Det bran på Stallbacka industriområde. Här i Trollhättan: Efter en stund började det smälla och som det small. Det lät och har låtit som ett stort fyrverkeri som aldrig ville ta slut. Det har hållit på i flera timmar. Det var tydligen en massa gamla litiumbatterier. Tur att inte Laban är rädd för skott.

Men Ni ska såklart även få ett middags tips. Och jag fortsätter med ett svamp recept så klar eftersom jag i går råkade stötta på en massa karljohansvampar. Här får ni ett recept på en mycket god och enkel karljohansvamp sås.

Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat

Karljohansvamp sås
Karljohansvamp sås

Karljohansvamp sås

400 g karljohansvamp (Färsk)

3 dl grädde

1 dl vatten

1 tsk kinesisk soja

2 msk hackad persilja

2 msk gräslök

Salt och peppar

Gör så här:

Rensa svampen. (Ta bort det gula under hatten om du vill). Skär den i tärningar.

Stek Karljohansvampen så att vätskan dunstar bort i en torr stekpanna. Rör då och då. Det tar några minuter.

Tillsätt smör och stek tills svampen är brynt och fått färg.

Tillsätt grädde och vatten och soja. Koka ihop och låt puttra i några minuter.

Smaka av såsen med salt och peppar.

Skölj och hacka persilja och gräslök vänd i såsen.

Späd med lite mer vatten om du tycker den blir lite tjock till önskad tjocklek. Servera till en god köttbit och ugns rostade rotsaker.

Karljohansvamp sås
Karljohansvamp sås
Karljohansvamp sås
Karljohansvamp sås

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar