Kinapuff kladdkaka

Kinapuff kladdkaka

Innehåller annonslänkar

Igår fredag var det min tur att ha med fredags fika till jobbet igen. Vi är inte så många med på den där listan som bakar. Sen finns det ju några som tar sig en liten smakbit ändå :)…….

Så vad skulle jag hitta på denna gången. Det är ju så att jag vill hitta på något som jag inte gjort förut. Choklad går ju faktiskt hem hos de flesta så det var klart det skulle bli något med choklad och kladdkaka så klart. Jag såg ett recept på kladdkaka med kinapuffstäcke. https://alltommat.expressen.se/blogg/madameedith

Men jag tänkte kanske snäppa upp den lite med att ändra lite i kladdkakan och ha i mjölkchoklad med kinapuffar där också. Så så blev det och jäklar i min själ. Det blev så gott

Kinapuff kladdkaka
Kinapuff kladdkaka
Kinapuff kladdkaka
Kinapuff kladdkaka

Kinapuff kladdkaka

125g smör

120 Fazer mjölkchoklad med kinapuffar

3 st ägg

2 dl strösocker

2,5 dl mjöl

1 msk vaniljsocker

2 msk kakao

Topping:

200 g mjölkchoklad

3 msk grädde

1 påse kinasnacks (180g).

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Smält smöret. Hacka kinapuffchokladen och låt den smälta ner i smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Blanda till sist ner smör och chokladblandningen. Häll i en springform. (Ca 24 cm). Grädda mitt i ugnen 40 minuter. Låt svalna.

Topping: Hacka mjölkchokladen och smält den över vattenbad tillsammans med grädden. Bred ut över kakan och tryck försiktigt på kinapuffarna. Låt sedan chokladen stelna och servera med vispgrädde.      

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar