Kokostoppar med mango och vit cholkad.

Kokostoppar med mango och vit choklad.

Innehåller annonslänkar

Ojoj nu slog det verkligen till. När man nästan gett upp hoppet om en vår så kom den tillslut, den efter längtade värmen och det med besked. Igår när jag var på jobbet tänkte jag att när jag kommer hem ska jag börja med att plocka fram mina balkong möbler (jag har en altan också men de möblerna får vänta någon dag). Så vi kan börja hänga där.

När jag väl hade kommit hem väntade världens överraskning min son hade nämligen redan plockat fram möblerna och torkat av dem och även torkat av golvet. Han förklarade att han råkat få lite tid över. Det är lycka det. Så nu blir det fika i solen med dessa goda kokostoppar med smak av mango och vit choklad.

Kokostoppar med mango och vit choklad
Kokostoppar med mango och vit choklad

Kokostoppar med mango och vit choklad

50 g Smör

2 Ägg

2 dc Socker

200 g Riven kokos

1 tsk vaniljsocker

50 g torkad mango (Fin hackad)

Garnering:

100 g vitchoklad

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret. Rör ihop ägg socker och vaniljsocker i en skål. Tillsätt kokosflingor, smör och mango rör ihop till en smet. Låt stå i 10 min.

Klicka ut smeten med hjälp av två skedar och forma till 15 stora eller 30 små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min för stora toppar och ca 10 min för små toppar. Låt svalna.

Smält den vita chokladen och ringla över kakorna.

Kokostoppar med mango och vit choklad.
Kokostoppar med mango och vit choklad.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar