Panzanella.

Panzanella

Innehåller annonslänkar

Har ni också hunnit njuta av sommarvärmen? Visst är det härligt. Man hoppas verkligen på en fin sommar i år. Eftersom förra årets sommar inte blev som det utlovats. Nu vill man ju även äta lite mat som inte alltid är varm. Så jag har ett så gott recept på en sallad som man kan göra på gårdagens bröd som kanske blivit lite torrt och tråkigt. Panzanella. en sallad med smaker av Italien.

Jag serverade dem på dessa tallrikar från Rörstrand – Swedish Grace. Som det nu är super bra pris på.

https://ion.cervera.se/t/t?

Panzanella

4 skivor surdegsbröd

2-3 msk olivolja

salt

500 g tomater Valfria (jag hade babyplommon)

½ gurka

1 st rödlök

1 st. gul paprika Hyvlad parmesan

½ kruka basilika

Olivolja

Balsamvinäger

Svartpeppar och havssaltsalt

Gör så här:

Skär eller riv brödet, stek det i oljan. Salta. Och låt svalna.

Dela tomaterna på hälfter. Skala och skiva löken tunt

Dela gurkan på längden och ta bort innanmätet, skär sedan i halvmånar, dela paprikan i munstora bitar.

Lägg alla grönsakerna och brödet på ett salladsfat. Blanda i riven basilika och hyvlad parmesan

Ringla över olivolja och balsamvinäger. Salt och peppar.

Jag hade kvar lite stekt kyckling som jag serverade till. Men det gör man som man vill….

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar