Äppelkladdkaka paj

Innehåller annonslänkar

En kaka är man väl värd så här en söndags eftermiddag. En kaka med höst känsla till och med. Den här kakan har allt det är en kaka och en paj på samma gång… fiffigt va. Äppelkladdkaka paj. Så gott

Äppelkladdkaka paj
Äppelkladdkaka paj
Äppelkladdkaka paj
Äppelkladdkaka paj

Äppelkladdkaka paj

175 g smör

2 dl strösocker

1 dl farin

1 msk vaniljsocker

2 tsk kardemumma

3 ägg

4 dl vetemjöl

fyllning

3 äpplen

1 msk kardemumma

Paj smul

100 g smör

1 dl socker

3 dl vetemjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.

Gör så här:

Smält smöret i en stor kastrull. Ta den av värmen och rör ner socker, vaniljsocker, farinsocker, kardemumma, ägg och mjöl.

Blanda ihop till en smet. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter och häll i smeten.

Fyllning: Skala och kärna ur äpplena. Blanda dem med kardemumman och lägg dem i smeten.

Smuldeg: Nyp ihop smör, mjöl, socker till en smuldeg och strö den över smeten. Pudra över kanel och grädda mitt i ugnen i 40 minuter. Låt kakan svalna och vila ett par timmar i kyl innan servering.

Servera med vaniljsås

Äppelkladdkaka paj
Äppelkladdkaka paj
Äppelkladdkaka paj
Äppelkladdkaka paj

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar