Innehåller annonslänkar
Idag har du 25% på Lindex
En kaka är man väl värd så här en söndags eftermiddag. En kaka med höst känsla till och med. Den här kakan har allt det är en kaka och en paj på samma gång… fiffigt va. Äppelkladdkaka paj. Så gott
Följ mig gärna på instagram veronicas_mat
Äppelkladdkaka paj
175 g smör
2 dl strösocker
1 dl farin
1 msk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
3 ägg
4 dl vetemjöl
fyllning
3 äpplen
1 msk kardemumma
Paj smul
100 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Gör så här:
Smält smöret i en stor kastrull. Ta den av värmen och rör ner socker, vaniljsocker, farinsocker, kardemumma, ägg och mjöl.
Blanda ihop till en smet. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter och häll i smeten.
Fyllning: Skala och kärna ur äpplena. Blanda dem med kardemumman och lägg dem i smeten.
Smuldeg: Nyp ihop smör, mjöl, socker till en smuldeg och strö den över smeten. Pudra över kanel och grädda mitt i ugnen i 40 minuter. Låt kakan svalna och vila ett par timmar i kyl innan servering.
Servera med vaniljsås
Idag har du 25% på Lindex