Salsiccia carbonara

Salsiccia carbonara

innehåller annonslänkar

Morgon promenaden gav en liten skörd. Det är väldigt bra med de små påsarna som följer med ut på hundpromenaden. De kan man ha till mer än plocka upp efter den lille.

Laban
Laban
Kantareller
Kantareller

Då ska man bara komma på att göra något gott av dem och det kan ju inte vara så svårt.

Dagens middags tips blir en pastarätt. En klassisk pasta som har fått lite andra ingredienser. Carbonara.

En carbonara som inte innehåller bacon eller pancetta. En del säjer att man inte ska använda lök i en carbonara en del tycker att det är ok. Men i denna variant är det både lök och vit lök. Men så är det ju ingen klassisk carbonara heller. Ni får prova om ni vill.

Följ mig gärna på instagram veronicas_mat

Salsiccia carbonara
Salsiccia carbonara

Salsiccia carbonara

4 portioner spagetti

300 g färsk salsicciakorvar

2 st vitlöksklyftor

1 st bananschalottenlök

3 äggulor

150 g parmesan

1–2 dl pastavatten

olivolja

Salt och nymalen svart peppar

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara lite pastavatten.

Ta bort skinnet på korvarna och hacka dem. Finhacka schalottenlöken och vitlöken.

Bryn korv hacket i oljan när korven fått lite färg tillsätt schalottenlök och vitlök bryn några minuter till.

Riv parmesan och blanda dem med äggulorna. Tillsätt 1dl pastavattnet.

Blanda i pastan med korv och löken. Rör i ägg och parmesanröran och blanda väl. Späd ev. med mer pastavatten om det känns väldigt tort. Smaka av med salt och peppar.

Salsiccia carbonara
Salsiccia carbonara

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar