innehåller annonslänkar
Morgon promenaden gav en liten skörd. Det är väldigt bra med de små påsarna som följer med ut på hundpromenaden. De kan man ha till mer än plocka upp efter den lille.
Då ska man bara komma på att göra något gott av dem och det kan ju inte vara så svårt.
Dagens middags tips blir en pastarätt. En klassisk pasta som har fått lite andra ingredienser. Carbonara.
En carbonara som inte innehåller bacon eller pancetta. En del säjer att man inte ska använda lök i en carbonara en del tycker att det är ok. Men i denna variant är det både lök och vit lök. Men så är det ju ingen klassisk carbonara heller. Ni får prova om ni vill.
Följ mig gärna på instagram veronicas_mat
Salsiccia carbonara
4 portioner spagetti
300 g färsk salsicciakorvar
2 st vitlöksklyftor
1 st bananschalottenlök
3 äggulor
150 g parmesan
1–2 dl pastavatten
olivolja
Salt och nymalen svart peppar
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara lite pastavatten.
Ta bort skinnet på korvarna och hacka dem. Finhacka schalottenlöken och vitlöken.
Bryn korv hacket i oljan när korven fått lite färg tillsätt schalottenlök och vitlök bryn några minuter till.
Riv parmesan och blanda dem med äggulorna. Tillsätt 1dl pastavattnet.
Blanda i pastan med korv och löken. Rör i ägg och parmesanröran och blanda väl. Späd ev. med mer pastavatten om det känns väldigt tort. Smaka av med salt och peppar.