Kanske ni vill ha goda frallor till frukost. Dessa kan jag föreslå i så fall. Nattjästa råg och solrosfrallor.
Nattjästa råg och solrosfrallor
25 g jäst
4 dl vatten
7 dl rågsikt
3 dl vetemjöl
2 dl solrosfrön
1 dl mörk sirap
2 tsk salt
Vatten, ½ dl vetemjöl, ½ dl solrosfrön
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke. Blanda ut med kallt vatten tills jästen löst sig. Tillsätt salt och sirap. Blanda i rågsikt, vetemjöl och solrosfrön blanda till en kladdig deg, täck med plast och låt jäsa 8–10 timmar på bänken.
Häll upp på en mjölad bänk. Arbeta försiktigt till en avlång form och skär ut 10 bitar. Blanda mjöl och solrosfrön. Pensla med vatten och vänd i mjöl och solrosblandningen
Lägg på en bakplåtsklädplåt och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader och grädda i 20 minuter