Nattjästa råg och solrosfrallor

Nattjästa råg och solrosfrallor

Kanske ni vill ha goda frallor till frukost. Dessa kan jag föreslå i så fall. Nattjästa råg och solrosfrallor.

Nattjästa råg och solrosfrallor
Nattjästa råg och solrosfrallor
Nattjästa råg och solrosfrallor
Nattjästa råg och solrosfrallor

Nattjästa råg och solrosfrallor

25 g jäst

4 dl vatten

7 dl rågsikt

3 dl vetemjöl

2 dl solrosfrön

1 dl mörk sirap

2 tsk salt

Vatten, ½ dl vetemjöl, ½ dl solrosfrön

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Blanda ut med kallt vatten tills jästen löst sig. Tillsätt salt och sirap. Blanda i rågsikt, vetemjöl och solrosfrön blanda till en kladdig deg, täck med plast och låt jäsa 8–10 timmar på bänken.  

Häll upp på en mjölad bänk. Arbeta försiktigt till en avlång form och skär ut 10 bitar. Blanda mjöl och solrosfrön. Pensla med vatten och vänd i mjöl och solrosblandningen

Lägg på en bakplåtsklädplåt och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader och grädda i 20 minuter

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar