Knäckig äpplepaj

Har ni många äpplen i er trädgård eller som jag köper mina….. då kan jag med gott samvete rekomendera denna god äpplepaj som är lite knäckig och ja UTAN havregryn. Jag är en av de som inte är så förtjust i havregryn i paj. Jag bakar faktiskt aldrig en paj med havregryn…..

Knäckig äpplepaj
Knäckig äpplepaj
Knäckig äpplepaj
Knäckig äpplepaj

Knäckig äpplepaj

4-5 äpplen

150 g smör

3.5 dl mjöl

1 dl strösocker

1 dl ljus sirap

1 tsk bakpulver

2 msk grädde

1 msk Kanel ½ dl socker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Skala och klyfta äpplena lägg i en pajform strö över kanel och socker

Smält smöret i en kastrull ta från plattan rör i övriga ingredienser. Fördela över äpplena grädda i ca 35 minuter servera med glass

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar