Har ni många äpplen i er trädgård eller som jag köper mina….. då kan jag med gott samvete rekomendera denna god äpplepaj som är lite knäckig och ja UTAN havregryn. Jag är en av de som inte är så förtjust i havregryn i paj. Jag bakar faktiskt aldrig en paj med havregryn…..
![Knäckig äpplepaj](https://veronicasmat.se/wp-content/uploads/2024/08/IMG_8887-768x1024.jpeg)
![Knäckig äpplepaj](https://veronicasmat.se/wp-content/uploads/2024/08/IMG_8837-768x1024.jpeg)
Knäckig äpplepaj
4-5 äpplen
150 g smör
3.5 dl mjöl
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk bakpulver
2 msk grädde
1 msk Kanel ½ dl socker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och klyfta äpplena lägg i en pajform strö över kanel och socker
Smält smöret i en kastrull ta från plattan rör i övriga ingredienser. Fördela över äpplena grädda i ca 35 minuter servera med glass
![Knäckig äpplepaj](https://veronicasmat.se/wp-content/uploads/2024/08/IMG_8885-768x1024.jpeg)
![Knäckig äpplepaj](https://veronicasmat.se/wp-content/uploads/2024/08/IMG_8838-768x1024.jpeg)
![Knäckig äpplepaj](https://veronicasmat.se/wp-content/uploads/2024/08/IMG_8882-768x1024.jpeg)