Kycklinggryta med soltorkade tomater, karljohansvamp och marsala.

Kycklinggryta med soltorkade tomater, karljohansvamp och marsala.

Innehåller annonslänkar

Kycklinggryta med soltorkade tomater, karljohansvamp och marsala. Detta är en ljuvligt god höst gryta med svamp och soltorkade tomater. Där kycklingen får koka i marsala vin som ger en härlig sötma åt grytan.

Kycklinggryta med soltorkade tomater, karljohansvamp och marsala.
Kycklinggryta med soltorkade tomater, karljohansvamp och marsala.

Kycklinggryta med soltorkade tomater, karljohansvamp och marsala.

600 g kycklingfilé

150 g karljohansvamp

5 dl vatten

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

½ dl vetemjöl

25 g smör

2 msk olivolja

2 dl marsalavin

2 dl vispgrädde

3 msk kycklingfond

2 msk dijonsenap

10 soltorkade tomater

Salt och peppar

1 kruka persilja

Gör så här:

Rensa och skiva svampen. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela kycklingen i munstora bitar, vänd i mjölet. Hetta upp smör och olja i en gryta och stek kycklingen hastigt runt om. Salta och peppra. Ta upp och lägg åt sidan.

Tillsätt lök och vitlök i grytan och stek dem mjuka. Blanda i svampen och fräs i ca 3 minuter.

Häll i vinet och koka i 2 minuter. Till sätt vatten, grädde, fond och senap. Låt sjuda i 5 minuter. Strimla tomaterna och lägg dem och kycklingen i grytan och sjud i 8–10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja, servera med tex ett gott potatismos.

Kycklinggryta med soltorkade tomater, karljohansvamp och marsala.
Kycklinggryta med soltorkade tomater, karljohansvamp och marsala.

Kycklinggryta med soltorkade tomater, karljohansvamp och marsala.
Kycklinggryta med soltorkade tomater, karljohansvamp och marsala.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar