Innehåller annonslänkar
Kycklinggryta med soltorkade tomater, karljohansvamp och marsala. Detta är en ljuvligt god höst gryta med svamp och soltorkade tomater. Där kycklingen får koka i marsala vin som ger en härlig sötma åt grytan.
Instagram veronicas_mat
Kycklinggryta med soltorkade tomater, karljohansvamp och marsala.
600 g kycklingfilé
150 g karljohansvamp
5 dl vatten
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ dl vetemjöl
25 g smör
2 msk olivolja
2 dl marsalavin
2 dl vispgrädde
3 msk kycklingfond
2 msk dijonsenap
10 soltorkade tomater
Salt och peppar
1 kruka persilja
Gör så här:
Rensa och skiva svampen. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela kycklingen i munstora bitar, vänd i mjölet. Hetta upp smör och olja i en gryta och stek kycklingen hastigt runt om. Salta och peppra. Ta upp och lägg åt sidan.
Tillsätt lök och vitlök i grytan och stek dem mjuka. Blanda i svampen och fräs i ca 3 minuter.
Häll i vinet och koka i 2 minuter. Till sätt vatten, grädde, fond och senap. Låt sjuda i 5 minuter. Strimla tomaterna och lägg dem och kycklingen i grytan och sjud i 8–10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja, servera med tex ett gott potatismos.
Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat