Geishakladdkaka

Geishakladdkaka

Innehåller annonslänkar

I torsdags var det faktiskt kladdkakans dag. Bakade ni en kladdkaka då? jag bakade inte en då men helgen innan gjorde jag en kladdkaka. Vet ni vad….det kan nog vara den godaste kladdkakan jag gjort. Ni måste prova om ni gillar kladdkaka och choklad….. dessutom GEISHA………..

Geishakladdkaka
Geishakladdkaka
Geishakladdkaka
Geishakladdkaka

Geishakladdkaka

150 g smör

200 g geishachoklad

4 ägg

2 d strösocker

2 msk kakao

2 dl vetemjöl

Glasyr:

150 g geishachoklad

1 dl grädde

25 g smör

1 dl hasselnötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader

Smält smöret och chokladen.

Vispa ägg och socker. Blanda i mjöl och kakao. Rör i smör och chokladblandningen. Häll i en smord bakform

Grädda i ugnen 25 minuter

Glasyr

Koka upp grädden. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Häll over grädden. Tillsätt smöret och rör tills chokladen har smält och glasyren är helt slät. Blanda i hackade hasselnötter. Låt svalna innan du brer den på kakan. Låt kakan gärna stå i kylen 4 timmar men gärna över natten. Servera med vispad grädde.

Geishakladdkaka
Geishakladdkaka
Geishakladdkaka
Geishakladdkaka
Geishakladdkaka
Geishakladdkaka

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar