Innehåller annonslänkar
I torsdags var det faktiskt kladdkakans dag. Bakade ni en kladdkaka då? jag bakade inte en då men helgen innan gjorde jag en kladdkaka. Vet ni vad….det kan nog vara den godaste kladdkakan jag gjort. Ni måste prova om ni gillar kladdkaka och choklad….. dessutom GEISHA………..
Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat
Geishakladdkaka
150 g smör
200 g geishachoklad
4 ägg
2 d strösocker
2 msk kakao
2 dl vetemjöl
Glasyr:
150 g geishachoklad
1 dl grädde
25 g smör
1 dl hasselnötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret och chokladen.
Vispa ägg och socker. Blanda i mjöl och kakao. Rör i smör och chokladblandningen. Häll i en smord bakform
Grädda i ugnen 25 minuter
Glasyr
Koka upp grädden. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Häll over grädden. Tillsätt smöret och rör tills chokladen har smält och glasyren är helt slät. Blanda i hackade hasselnötter. Låt svalna innan du brer den på kakan. Låt kakan gärna stå i kylen 4 timmar men gärna över natten. Servera med vispad grädde.
Följ mig gaärna på Instagram veronicas_mat